Tuinhuis op de Wielewaal feestelijk geopend

Geef meester Gert en de kinderen een lokaal om in te schuilen’. Zo werd een paar jaar geleden flink actie gevoerd om bij Schooltuin de Wielewaal een onderkomen te maken. Ondertussen is het gebouwd en zaterdag 19 maart feestelijk geopend.

Met sponsorgeld van Stichting Voor elkaar (Univé Stad en Land) en van Groen en Doen plus geld van de gemeente Nijmegen en verschillende particulieren lukte het om een droog en warm tuinhuis te realiseren bij de schooltuin. Harriët Tiemens, wethouder met onder meer groen en duurzaamheid in haar portefeuille trok met de aanwezige tuinkinderen een grote strik los die om dit mooie cadeau zat.

Sinds het eerste tuinseizoen in 2010 hebben al 1100 kinderen uit Nijmegen-Oost en Centrum op de Wielewaal moestuinles gehad. Ook dit jaar komen er weer zeven klassen (groep 6) wekelijks tuinieren, nu onder leiding van jufs Natascha en Circe  – de eerste voorbereidende lessen zijn al gegeven. Zo leren kinderen waar hun eten vandaan komt en wat er allemaal komt kijken voordat je groente op je bord schept. Ondertussen zijn ze heerlijk buiten in de natuur. En als het deze zomer dan eens stortregent, kunnen ze de schuilen en verder les krijgen in het Tuinhuis