“Op de Wielewaal ben ik gelukkig”

De Wielewaal is een schooltuin en moestuin aan de rand van de Ooijpolder bij Nijmegen. Op anderhalve hectare langs de Ooijse bandijk, vlak bij het Hollands-Duits gemaal, zie je de tuin liggen. Een team van vrijwilligers met tuin én onderwijservaring geeft hier les in moestuinieren aan kinderen van basisscholen in Nijmegen-Oost en het centrum. Al honderden kinderen hebben hier sinds de oprichting in 2010 een tuintje gehad waar ze zonder gif of kunstmest groenten leerden verbouwen.
Ook zijn er tuinen voor liefhebbers uit de buurt.
Er is een bijenstal en een kruidentuin en allerlei wilde dieren maken gebruik van de beschutting van de brede hagen, de weide en voedselakkers.

Vrijwilligers gezocht

De Wielewaal wordt volledig door vrijwilligers draaiend gehouden. Heerlijk werk in de open lucht, voor een maatschappelijk relevant project: kinderen in aanraking brengen met gezonde voeding en natuur. Voor het komende seizoen zoeken we ondersteuning bij de lessen op dinsdag en donderdag. Elke klas zijn eigen hulp, een paar uur in de week. Meedoen? Meld je aan via: wielewaal@fo.nl

Dag en nacht biedt de Wielewaal plek aan allerlei dieren…