Het fundament is gelegd!

Op 28 januari 2015, zie de foto’s hieronder.

Maar…….. nog even wachten op het vervolg, jammer genoeg! De afgelopen jaren hebben we diverse activiteiten ondernomen om het geld bij elkaar te krijgen voor het schooltuingebouw. We hebben, met steun van heel veel sympathisanten  onder meer twee geldprijzen gewonnen:

    • Een van de hoofdprijzen van Groen en Doen (ingesteld door het ministerie van Economische Zaken voor mooie projecten in het groen) december 2013.
    • Tweede prijs stichting Voor Elkaar (Univé) in 2014.

Eind 2014 hebben we van de gemeente Nijmegen  de bouwvergunning gekregen. Door de eisen en voorwaarden waaraan het ontwerp moest voldoen, zijn de kosten hoger geworden dan oorspronkelijk voorzien. We komen nog ca € 50.000 tekort om een schooltuinschuur te bouwen waar kinderen en vrijwilligers kunnen schuilen en naar de wc kunnen, waar we tuingereedschap en de overige apparatuur te kunnen opbergen en zaden kunnen drogen en opbergen, en misschien nog nieuwe activiteiten kunnen ontplooien. Daar zijn bijvoorbeeld ook aansluitingen voor nodig, minstens gas en water, en graag ook elektriciteit. We hebben diverse fondsen en organisaties benaderd om het ontbrekende bedrag bij elkaar te krijgen. In de loop van mei hopen we voldoende geld bij elkaar te hebben om de tweede fase van de bouw te realiseren. s

Zie hier schooltuinschuur, hoe het wordt.

 

Plaats een reactie