Vrijwilligers

De Wielewaal draait op dit moment volledig op vrijwilligerswerk.  Op allerlei manieren kun je hier een bijdrage aan leveren. Werk jij graag buiten? Wil je graag met helpen bij de lessen aan kinderen? Ben je een plantenliefhebber die onze kruidentuin wil bijhouden?

Op maandag

(Bijna) iedere maandag is er een groep vrijwilligers actief met het terreinbeheer en/of het voorbereiden van de lessen. Kom gerust naar het Tuinhuis op de Wielewaal om kennis te maken en mee te doen – of bel even om te checken of er mensen zijn: 06-19 61 57 62 (Willem). Vanaf een uur of 10 kun je aansluiten en afhankelijk van het weer en het werk wordt er tot in de middag gewerkt.

Lesgeven en lessen ondersteunen

Van begin april tot de zomervakantie geven we wekelijks moestuinles. Dit jaar aan zes klassen. De kinderen werken op dinsdag en donderdag met behulp van de schooltuinmeester of /juf in hun tuintjes. Meestal helpt de klasse-leerkracht of een ouder nog mee. Maar meer hulp is zeker nog welkom want het onkruid groeit in onze vruchtbare klei nog harder dan de groentes en bloemen.