Een 10 voor groente

Een 10 voor groenteAls je naar huis gaat met een tas vol zelfgeteelde groente, wil je er ook lekker mee koken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Sla zit in de supermarkt schoon in een zakje. En bietenloof wat kun je daar dan mee maken? Hoe bewaar je aardappels? En hoe dop je een tuinboon? En dan?
Omdat Schooltuin de Wielewaal tien jaar bestaat hebben we ‘Een 10 voor groente’ gemaakt. Met dit kookboek is het nóg leuker om iets lekkers te maken met de groente van de tuin. Van zaadje tot bord! Het kookboek heeft tien hoofdstukjes, met tien teelten van de tuin, hun basisbereidingen én genoeg recepten om een heel feestmenu samen te stellen. Ook staat kort uitgelegd hoe je de groente in je eigen moestuin(bak) kunt kweken.

Hoe het begon

‘Een 10 voor groente’ is verkrijgbaar bij de boekhandels Augustinus en Dekker vd Vegt in Nijmegen en bij Ekoplaza, Van Nature en Pannenkoekenrestaurant het Hoogstraatje. Het kost 10 euro.

Door een samenwerking met Jong Leren Eten is het boek beschikbaar voor andere schoolmoestuinen om er hun eigen versie van te maken. Interesse? Neem contact op via wielewaal@fo.nl

receptenpagina